Projekt mieszalnika do przygotowywania likierów na bazie masy krówkowej (kajmaku)

Opublikowane według Marek Szpila w Mieszalniki i mieszadła · 20 Styczeń 2015
Tags: mieszalniklikierówmasakrówkowakajmakzbiornikpionowywalcowy
Zbiornik pionowy walcowy posadowiony na trzech nogach,  przeznaczony do przygotowania emulsji w postaci likierów. Wewnątrz  zbiornika pracuje trzy mieszadła zamontowane na górnej dennicy:
-  mieszadło typu kotwicowego wyposażone w listwy wykonane z tworzywa  sztucznego oczyszczające zarówno płaszcz zbiornika jak i dennicę dolną,
-  dwa mieszadła typu disolwer o dużej sile ścinającej wywołujące silne  mieszanie, napęd zabezpieczony podwójnym uszczelnieniem przed wyciekiem  oleju do produktu.
Prędkości obrotowe mieszadeł regulowane są przetwornicami częstotliwości w zakresie 50-100% prędkości nominalnej.
Zbiornik  przygotowany do podłączenia centralnego mycia CIP. Dostęp do zbiornika  poprzez półpokrywę górną zabezpieczony krańcówką bezpieczeństwa.
Wyświetl cały artykuł